Wednesday 2 June 2010

Синият лъв

Днес отидох на официалното представяне на книгата на Иво Инджев "Президент на РъБъ" в "Синия лъв" до Народния театър. В книгата се разказва за нашия президент Георги Първанов и изключителния му принос за демокрацията в България. Мислех си, ще намина, купя книжки, поискам автограф евентуално.

Още като пресякох "Раковска" откъм "Иван Вазов" видях струпване на хора пред "Лъва". Имаше опашка пред входа, стигаща почти до средата на алеята между заведението и театъра! Не ще и дума за бързо влизане, наредих се.

Хора всякакви - млади костюмари, студентчета, баби и дядовци, рокаджии... Аз се паднах на опашката с Евгени Дайнов и Кирил Маричков. Докато чаках, от вътре излязоха Люба Кулезич и Йордан Соколов. Откъм "Вазов" по едно време се зададе Галя Прокопиева...

Почувствах пак онзи невероятен прилив на оптимизъм, тази топлота, надежда и увереност, че въпреки всичко нас все още си ни има и докато ни има, ще я има и тази страна. Че тази страна все пак е демократична и никой това вече не може да ни го отнеме. Че не напразно сме висяли по площадите и сме ходили да гласуваме на всички, всички избори!

Днес ще си чета "Президент на РъБъ" на Иво Инджев.

No comments: